010 339 3371 (pvm/mpm)

Tilaa lämmitys- ja moottoripolttoöljyt kotiisi

AdBlue urealiuos

AdBlue moottorityökoneille

Uudet traktorit, kaivinkoneet, metsäkoneet, nosturit ja muut dieselkäyttöiset maastossa käytettävät työkoneet on varustettu SCR-tekniikalla, jossa tarvitaan AdBlue-liuosta. AdBlue lisätään erilliseen säiliöön, ei dieselsäiliöön. AdBlue on kirkas, vaaraton ja helppokäyttöinen neste. SCR-tekniikan ja AdBlue-liuoksen ansiosta nämä ajoneuvot saastuttavat vähemmän, koska typpioksidipäästöt ovat huomattavasti aiempaa pienemmät.

SCR-tekniikkaa ja AdBlue-liuosta käytetään nykyään yleisesti typpioksidipäästöjen alentamiseen monenlaisissa moottoroiduissa työkoneissa:

  • Maatalouskoneet kuten traktorit ja puimurit
  • Metsäkoneet
  • Satamissa ja lentokentillä käytettävät koneet
  • Kaivinkoneet sekä kaivos- tai rakennustöissä käytettävät koneet

Maanviljelijät ja maatalouden parissa työskentelevät tuntevat Yaran johtavana mineraalilannoitteiden valmistajana. Yara on myös AdBlue-liuoksen kehittämisen edelläkävijä. Yara on ollut mukana kehittämässä AdBlue-liuosta koskevaa ISO-standardia yhdessä dieselmoottoreiden valmistajien kanssa. AdBlue-urealiuoksen on oltava erittäin puhdasta, jotta sitä voidaan käyttää monimutkaisessa SCR-katalysaattorissa. Urealiuoksen puhtaus varmistetaan käyttämällä tuotannossa ja jakelussa erittäin tarkkaa prosessia. Sitä ei siis valmisteta samalla tavalla kuin maanviljelijöiden mineraalilannoitteessa käyttämää urealiuosta. Tämän vuoksi tuotteen hintakin on eri.


©2018 Yläneen Rakennuskeskus. Kaikki oikeudet pidätetään. Tietosuoja